Translate

sâmbătă, 15 martie 2014

Concursul de cultură generală "Fii istet !"

       Cultura generală nu poate fi învățată în câteva zile, ci se acumulează pe parcursul vieții prin informații din diverse surse.
       Cartea și, implicit, biblioteca este cea mai bună sursă de îmbogățire a cunoștintelor generale.
       Pornind de la această idee, Secția pentru Copii.Ludotecă a Bibliotecii Județene Panait Istrati Brăila, a inițiat Concursul de cultură generală Fii isteț care se adresează elevilor din ciclul primar.
       Primele două ediții s-au desfășurat în zilele de 13 și 14 martie 2014, iar oaspeți ne-au fost  elevii claselor III A și IV A de la Școala Mihu Dragomir Brăila, însoțiți de doamnele învățătoare Violeta Tulumis și Ana Maria Robitu.
      Copiii au răspuns unui test ce conține 20 de întrebări din toate disciplinele studiate în anul școlar respectiv : limbă și literatură română, limbi străine, matematică, istorie, geografie,cunoașterea mediului, desen, religie, muzică.
      Întrebările au fost ușoare, dar și provocatoare, solicitând gândirea, atenția dar și perspicacitatea.
      Răspunsurile de tip grilă (a, b, c, d) nu au creat deloc probleme competitorilor, dovadă numărul mare de premii obținute. Toți participanții au fost răsplătiți cu premii simbolice : cărți, diplome de participare, semne de carte.

   Mulțumim tuturor participanților și felicitări câștigătorilor!






































Album foto : https://picasaweb.google.com/108261605493616757244/ConcursulDeCulturaGeneralaFiiIstetEditiileISiII1314Martie2014











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu