Translate

joi, 2 aprilie 2015

Parteneriat educațional "Săptămâna altfel...Prietenie altfel...pe o sfoară"


             Ziua Internaţională a Cărții pentru Copii, marcată anual pe 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi pentru stimularea dorinţei de lectură a celor mai mici cititori. Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii - ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: "Hainele cele noi ale împăratului", "Fetiţa cu chibrituri", "Răţuşca cea urâtă"|, "Mica sirenă".




În acest an dorim să facem o mare surpriză copiilor şi desenele realizate de ei să ajungă, să fie expuse în alte judeţe, alte biblioteci similare din ţară, celebrând astfel  210 ani de la nașterea povestitorului H.Ch. Andersen.
Între 6-10 aprilie 2015, pe perioada săptămânii " Să fii mai bun, să ştii mai multe!"vom derula  parteneriatul educaţional "SĂPTĂMÂNA ALTFEL...PRIETENIE ALTFEL...pe o sfoară..." Ne sunt alături în acest proiect secțiile pentru copii ale Bibliotecii  George Bariţiu Brașov, Biblioteca Astra Sibiu și Biblioteca Satu Mare.
Astfel, poveştile lui Andersen vor fi redate în desene, care vor fi expuse într-o manieră inedită, pe o ...sfoară.
La finalul săptămânii, vom face un schimb de desene şi adrese cu copilaşii din orașele partenere şi vom facilita un schimb de bune practici între cadrele didactice din cele 4 judeţe.





 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu