Translate

vineri, 20 martie 2015

Micul ecologist

Astăzi, 20 martie 2015, am primit vizita a trei grupe de preșcolari de la Grădiniţele Horia, Făurei Sat și Surdila Greci însoțiți de doamnele educatoare Leca Lucia Florentina,Tarău Augustina și Chiriță Liliana.
Aşezaţi în spaţiul destinat vizionării, cu ochii aţintiţi spre videoproiector, copiii au fost cuceriţi de conţinutul povestirii. "Flopi este un animal ciudat. El poate înota, merge şi zbura. Pleacă într-o călătorie şi ajunge în apa murdară, îmbolnăvindu-se din cauza murdăriei. Dar, din fericire, este salvat şi se reface într-un acvariu cu apă curată şi proaspătă".
După lecturarea povestirii şi comentariile aferente fiecărei imagini, a urmat un schimb de întrebări şi răspunsuri, acesta demonstrând interesul faţă de subiectul povestioarei.
Astfel, cunoscând povestea lui Flopi, copiii au învăţat ce trebuie să facă zilnic pentru a contribui la păstrarea unui mediu cât mai curat, deci, să respecte şi să protezeze mediul înconjurător.
În a doua parte a atelierului, micuţii au avut de colorat pe o fişă, un peşte, care să se asemene cât mai mult cu personajul din povestioara vizionată anterior.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu