Translate

luni, 21 octombrie 2013

Citeste si creeaza!


   Programul educativ-recreativ "Carte romănească pentru copii", forma alternativă de cunoastere si promovare a cărții românesti din cadrul Secției de imprumut de carte pentru copii a Bibliotecii Județene "Panait Istrati" Brăila este un program de promovare a autorilor români de carte pentru copii prin intermediul atelierelor creative si a lecturii de basme, povesti si povestiri in gradinițe si scolile primare din mediul urban si rural.
     In cadrul fiecarui atelier recreativ vom descoperi impreuna cu cei mici o noua carte de povesti, povestiri ori basme românesti, dintr-o listă de lectură propusă de colectivul Secției de imprumut de carte pentru copii a Bibliotecii "Panait Istrati" Braila. 
      Sub deviza "Citeste si creează!" vom lectura povesti alese de copii ori vom descoperi misterele unor povesti inca nestiune de cei mici si vom realiza creatii artistico-plastice pe temele preferate ale copiilor. Programul educativ-recreativ "Carte românească pentru copii" este un proiect sustinut de Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila si avizat de Inspectoratul Scolar Județean Brăila.
     Perioada de desfasurare: 1 octombrie - 15 decembrie 2013.
     Grupul țintă: prescolarii si scolarii care activează in instituții scolare din mediul urban si rural.
     Scopul programului: educarea prescolarilor si elevilor pentru ințelegerea, aprecierea si promovarea lecturii de carte româneasca si dezvoltarea creativității copiilor.
     Obiectivele programului:
  • Imbunătățirea capacității de comunicare, socializare si ințelegere a literaturii si artelor in conditii obisnuite de lectură si ealizare/expunere a lucrărilor artistico-plastice;
  • Promovarea Sectiei de imprumut de carte pentru copii a Bibliotecii Județene "Panait Istrati" Brăila in medul urban si rural;
  • Cunoasterea Secției de imprumut de carte pentru copii - Ludotecă a Bibliotecii Județene "Panait Istrati" Brăila  si a Atelierului de Creatie si Ludotecă "Cărăbus" ca forme alternative de petrecere a timpului liber pentru copii, tineret si pentru familiile cu copii din mediul urban.  
Gradinița, scoala, comunitatea răspund, prin participarea la acest program educativ-recreativ, nevoii de a organiza activități care să imbogățească cunostințele scolarilor si prescolarilor, prin acumularea de noutăți, dezvoltarea si lărgirea orizontului lor cultural, participarea activă, responsabilă si constientă la propria formare, contactul cu lumea reală, să consolideze atitudini si convingeri. 
      Organizator,
Cărăbus - Atelier de Creație si Ludotecă 
Coordonator,
Maria Valentina Blănaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu