Translate

miercuri, 3 februarie 2016

Model de bune practici: proiectul educativ "În oglinda istoriei"


         În 2015, a demarat la Biblioteca Județeană "George Barițiu" Brașov proiectul educativ În oglinda istoriei, care a reunit elevi de la școlile gimnaziale din oraș. Scopul activităților este formarea lor în spiritul aprecierii trecutului istoric și al valorificării modelelor pozitive.
Prin a doua ediție desfășurată în ianuarie 2016, d-na profesor Violeta Nedelcu, coordonatoarea proiectului, și-a propus să ofere elevilor o privire lărgită asupra realității reprezentată de Brașovul medieval, inclus în Țara Bârsei. 
Prin metode alternative de informare și formare, elevii trebuie să se deprindă să culeagă informații și să extragă esențialul. De asemeni, proiectul dorește să-i stimuleze pe elevi să descopere atât istoria locală, cât istoria zonală, întrucât sunt parte dintr-un intreg: țară, comunitatea  U.E. - și au o cultură și o civilizație care-i reprezintă și pe care le pot face vizibile într-un context mai larg. 
Bazându-ne pe experiența primei ediții, dar și pe cea deprinsă în cadrul altor proiecte, organizatorii sunt convinși că elevii vor învață cel mai bine combinând informațiile, comparându-le cu realitatea.

https://picasaweb.google.com/109654222178196737908/InOglindaIstorieiProfNedelcuV?authkey=Gv1sRgCJqzyNDa98zomQE&feat=email#













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu