Translate

joi, 7 noiembrie 2013

Atelier demonstrativ Braşov

     Ca urmare a câştigării competiţiei lansată la nivel naţional de Fundaţia IREX,  Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene Braşov a devenit Centru de excelenţă care oferă servicii pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 – 14 ani".
     Şi cum schimbul de bune practici este întotdeauna binevenit, marţi, 5 noiembrie 2013, am primit vizita colegelor noastre braşovene, Melinda Dinu şi Melania Butnariu.  Deasemenea, oaspeţi ne-au fost şi 12 copilaşi ai grupei mijlocii de la Grădiniţa nr.47 Brăila însoţiţi de doamnele educatoare Milica Albu şi Eugenia Postelnicu.

    Atelierul demonstrativ  a avut ca scop promovarea unui program de succes al secţiei din Braşov și anume : proiectul de educaţie ecologică "Flopi şi apa".


    Aşezaţi  în spaţiul destinat vizionării, cu ochii aţintiţi spre videoproiector, copiii au fost cuceriţi de conţinutul povestirii. "Flopi este un animal ciudat. El poate înota, merge şi  zbura. Pleacă într-o călătorie şi ajunge în apa murdară,  îmbolnăvindu-se din cauza murdăriei. Dar, din fericire, este salvat şi se reface într-un acvariu cu apă curată şi proaspătă".


     După lecturarea povestirii şi comentariile aferente fiecărei imagini, a urmat un schimb de întrebări şi răspunsuri, acesta demonstrând interesul faţă de subiectul povestioarei.
Astfel, cunoscând povestea lui Flopi, copiii au învăţat ce trebuie să facă zilnic pentru a contribui la păstrarea unui mediu cât mai curat, deci, să respecte şi să protezeze mediul înconjurător.

     În a doua parte a atelierului, micuţii  au avut de colorat pe o fişă, un peşte, care să se asemene cât mai mult cu personajul din povestioara vizionată anterior.






      La final, copiii au fost recompensaţi cu dulciuri şi diplome" Micul ecologist".



      Mulţumim colegelor pentru  că ne-au împărtăşit din  bogata lor experienţă şi promitem că le vor urma bunul exemplu.

                                                                                 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu