Translate

marți, 19 noiembrie 2013

NOILE EDUCAŢII –UN RĂSPUNS LA SFIDĂRILE LUMII CONTEMPORANE PROIECT EDUCAŢIONAL REGIONAL 2013-2014


Proiectul educațional regional ”Noile educații – un răspuns la sfidările lumii contemporane” inițiat de Liceul Tehnologic ” Gheorghe K. Constantinescu ” , Brăila se află la a III-a ediție și are 20 de instituții partenere printre care şi Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati"Brăila.

Acest proiect a apărut din dorința de a oferi elevilor posibilitatea de implicare în activități care să răspundă intereselor și preocupările acestora, pentru a pune în valoare talentele și capacitățile prin acțiuni variate, în contexte nonformale.  Astfel,  proiectul contribuie la formarea unor atitudini, a unor comportamente adecvate care să îi pregătească pe elevi pentru provocările viitorului. Aceste atitudini sunt: toleranța , receptivitatea, respectarea opiniilor celorlalți, respectul față de mediul natural, folosirea rațională a resurselor , formarea unei culturi culinare, a unei conștiințe europene, a solidarității față de cultura altor popoare.

Proiectul a debutat în luna noiembrie  cu concursul educațional regional ” Toamna printre frunze și rod. Concursul de pictură, desen, fotografie și creații literare se adresează elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani  precum şi cadrelor didactice care îi îndrumă în realizarea lucrărilor. Acestea au fost expuse în perioada 11 - 22 noiembrie 2013 în holul  Bibliotecii Județene ”Panait Istrati”  Brăila, din Piața Poligon nr. 4.

Activităţile educaţionale extracurriculare cuprinse în acest proiect educațional coordonat de profesor Mirela Iordache şi desfăşurate în parteneriat cu Biblioteca Județeană ” Panait Istrati” Brăila se bucură de un real succes în rândul elevilor, aceştia dezvoltându-şi potenţialul creativ, adoptând o atitudine pozitivă faţă de sine şi faţă de ceilalţi  învăţând să-şi valorifice într-un mod plăcut timpul liber.  









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu