Translate

luni, 5 aprilie 2021

Premiul I - Concursul Naţional de Creaţie Literară ,,Şi eu ştiu să scriu!" 2021

Secțiunea 7-10 aniBuzatu Elena- Amelia

Școala Gimnazială Hangu, Neamț

 

Cine sunt eu? Ce voi fi eu?

Cine sunt eu? Sunt un pui de om care s-a născut într-o lume minunată, în continuă schimbare, într-un sat de la poalele Ceahlăului, înconjurat de dealuri cu păduri dese, ape limpezi lângă “ micuța noastră mare”, Lacul Izvorul Muntelui.

        Familia unde am deschis ochii, m-a iubit din prima clipă, iar de când suntem două surori totul este și mai frumos.

       Școala este locul meu preferat, acolo îi găsesc pe prietenii mei buni: cărțile, profesorii și colegii.

    Acum să mă prezint cum se cuvine:                                                                                       

    - Bună! Numele meu este Amelia, am 10 ani și sunt elevă în clasa a- IV- a la Școala Gimnazială Hangu. Sunt o fată visătoare, dar ador școala pentru că știu că doar cu ajutorul ei îmi pot urma visurile.

   Ce voi fi eu? Aici este problema!

            Perioada prin care trecem acum este foarte dificilă, datorită acestui virus, care ne-a dat lumea peste cap și care ne amenință viețile. Dar eu vreau să rămân încrezătoare că totul o să fie bine și sper că încetul cu încetul ne vom întoarce la normal și vom putea merge la școală, în excursii, la biserică, chiar și pe drum sau într-un mijloc de transport fără să ne fie frică.

            Dacă tot am adus vorba de școală, haideți să va povestesc despre materiile mele preferate. Cel mai tare îmi place matematica, pentru că jonglatul cu cifre îmi oferă încredere și de un timp am început să mă împrietenesc și cu informatica. Iar cu ajutorul acestor două materii mă încântă ideea de a fi programator. Ganditi- vă cum ar fi dacă am putea crea și programa diferite mașinării care să ajute la protejarea mediului.

            Să citesc, să recit poezii și să joc diferite roluri sunt câteva din pasiunile mele și mi-ar plăcea să apar la televizor, radio, pe diferite scene din toată lumea ca și actriță.

            Ador și să pictez! Ce frumos ar fi dacă aș avea propria mea expoziție de pictură, care să fie apreciată.

            Științele naturale, geografia și istoria sunt și ele interesante. Ar fi frumos să ajung un biolog care studiază viață marină din oceanul Pacific sau un oceanograf care să analizeze diferite fenomene fizice întâlnite în oceane și mări, chiar și arheolog căutând comori ascunse.

            Dar cel mai mult și cel mai mult aș vrea să cutreier spațiul, ca astronaut. Poate până voi crește mare vom putea ajunge și pe Marte.

            V-am avertizat de la început că sunt o fire visătoare și știu că aceste visuri nu se pot îndeplini toate, dar mai știu că până cresc eu mare, prin voință, multă muncă, învățătură și răbdare voi putea să îmi urmez un vis.

            Va fi cea mai frumoasă aventură!

                                            ******************** 


Neaga Alessia-Ioana

Şcoala Gimnazială Măneşti, Dâmboviţa


 

 

Un alt fel de primăvară

 

Este o zi frumoasă de martie. Soarele s-a ridicat pe cerul senin. Iarba verde şi florile parfumate te îndeamnă să ieşi din casă şi să te bucuri de frumoasa zi de primăvară. Patru albinuţe micuţe şi drăguţe au ieşit să se plimbe crezând că nu s-ar întâmpla nimic.

 


            Plimbându-se, plimbându-se în faţa lor zăriră un fluturaş care povestise că apăruse un nou virus. Albinuţele, speriate au început să plângă şi s-au grăbit spre casă.

 

       Ele s-au întâlnit cu buburuza şi o lăcustă ce cărau provizii. Acestea le-au spus îngrijorate că zilele următoare nu vor mai ieşi din casă.

  Albinuţele auzind vestea cea rea, începură să culeagă polen din floare în floare. Ele au spus despre virus tuturor insectelor. Toate gângăniile, auzind cele spuse, începură să strângă hrană.